Wednesday, March 3, 2010

Cross Stitch

Tau tak cross stitch tu ape?Macam gambar kat atas ni..

Cross stitch tu sejenis jahitan.Cantik.Selalunye orang gune untuk buat corak.Cantikkk..Tapi nak buat die kena ade kain khas n benang die lain sikit dari benang biase.Aku dah beli dah..Mahal dowhhh!!RM20 satu set. (+_+) Kain and benang cross stitch boleh beli dekat kedai pengantin. :D

Sekarang aku tengah try buat bentuk simple dulu.Bentuk hati.Kalau tak jadi..Memang aku ni tangan kayu laa..Tak mo tunjuk gambar lagi.Nanti da siap baru tunjuk.Mase tu korang boleh la puji puji aku kan? ;P Hehehe.. Tapikan,buat cross stitch ni amik mase yang AGAK lama.Takut nanti belum siap dah putus asa macam mase aku belajar nak mengait hari tu. ;( Tape!Kuatkan semangat!Cayok!! :D:D:D

Aku geram gile niiiii!!!!Aku nak tanye pembaca blog aku yang sekolah rendah lagi.Korang ade tak Road Run?Ade tak Hari Kantin?Ade tak perbarisan(Darjah 6) masa hari sukan?

Mesti korang akan cakap YA

Aku pulak akan jawab TAK ADA

Tak percaya?TAK ADA.Sekarang dah takde.Dulu dulu je ade.Hari kantin dekat sekolah aku,yang last 2 tahun lalu.Road Run?Yang last PON 2 tahun lalu.Perbarisan?Kenapa tahun ni tiba tiba takde?Itu yang aku paling geram!Aku dari darjah 4 lagi tunggu nak buat perbarisan.Dulu dulu aku jeles tengok kakak abang darjah 6 buat perbarisan.Sekarang aku darjah 6,kenapa tak de?Siyes,sekolah sekarang is HELL korang tau?Sengal gilak.Aku pon macam tade semangat nak pi sekolah.

Lagi satu,bila cikgu suruh buat karangan pasal hari kantin atau roadrun nanti,ape aku nak tulis?Aku dah tak ingat langsung macam mane suasana die.So kesimpulannya;

SCHOOL IS BORING

4 onigiri:

fatinz.firdauz said...

yes dear, skool boring but ull find it fun. :)

Fatimah said...

anis, hari 2 awk ada request tuto ngan byna kan?? caner nak jarakan sidebar 2. tlg uat tuto 2 lehtak??

Anis Farzana said...

hii..sorilah..kalo ade mase sye buat.skarang tade mase laa.. http://bynabatrisyia.blogspot.com/

tengok kat situ ade kowt

Fatimah said...

dah tak der!! :(