Wednesday, September 30, 2009

Detective Conan!!

Setelah lame anis nak buat post tentang Detective Conan..Muahaha..


Anis minat gila dengan Detective Conan terutama sekali Kudou Shinichi.loveDan dan..Anis dah biase sebut Kudou Shinichi dan bukannye Shinichi Kudo.

Err..sebelum tu..Nak tanye,tahu tak cerite ni?Mesti la tau kan?Kalau tak tahu tu..Memang tak tau la nak buat ape! :P Anis selalu tengok cerite Detective Conan ni dekat Youtube atau ade la laman web die dan yang penting,kene versi Jepun.Tak main la bahase malaysia ni.(ayat gile belagak!)Dulu dulu selalu la layan.Sekarang ni dah tak fasal tak de episode atau movie nak tengok lagi,semua dah tengokPhotobucket

Mule kan dengan memasukkan gambar gambar Detective Conan
Ran mase kecik.So Kawaii~Photobucket

Romantik nye..love

Suke!Suke!Suke!

Ini kalau tak silap..Movie 8:Magician Of The Silver Sky

Ini Kaitou Kid.Name sebenar nye..Kuroba Kaitou.Muke die same macam Shinichi!Photobucket

Ini awek kaitou tu.Name die Aoko Nakamori.Dan..Muke die macam Mouri Ran!Photobucket

Bergaya..Haha..

Ini Ayumi mase besar.Lagi Kawaii~Photobucket
http://emo.huhiho.com
Conan and his fwens..
http://emo.huhiho.com
Ngee.. XD
http://emo.huhiho.com
Camping..
http://emo.huhiho.com

Siap pon mengupload gambar Detective Conan.Pilih la mane suke..dan jangan sesuke hati save gambar tu yea.Mintak kebenaran dulu..

Sekarang ni anis tengah menanti cerite Detective Conan Movie 13 The Raven Chaser atau Shikkoku No Chaser.Keluar la cepat..Photobucket

cute faces
Dari cerite Detective Conan ni la anis banyak belajar bahase jepun.Walaupun bukan kesemuanye,tapi okey lah kan?



Tuesday, September 29, 2009

Demam,demam,DEMAM!!

Demam!!Bukan demam denggi,H1N1 atau seangkatan dengannye.Ini demam lain.Banyak jenis.Satu satu ek?

DEMAM NICK JONAS:


Ok..Siyes,gile suke dengan Nick Jonas!Sangat ensem woo..Tapi anis suke la jugak kat Kevin dengan Joe.Kurang sikit je..

Paham tak anis kate ape?Sendiri bace pon tak faham sangat.. ;P
Suke sangat gambar ni~Angkat kolar/ape ape je die.Hoho..

Korang plak suke yang mane?Kak Balqis anis dah tau..Joe Jonas!

DEMAM WILBUR ROBINSON:

Haa..Yang ini kenal tak?Ala..Yang cerite Meet The Robinsons tu.Hensem jugak. Gatal nye.. :P
Ini plak family die
Nak tahu cerite die macam mane?Pandai pandai la cari sendiri.Haha..

DEMAM JEPUN:

Ini demam cerite jepun plak..Tajuk die,Hanazakari ape tah tu.Best cerite die...

Yang pakai baju hitam dalam gambar tu perempuan tau..Die menyamar jadi lelaki.Yang ini baru semangat nak bagi sipnosis. :D

Ashiya Mizuki ni diselamatkan oleh seorang lelaki yang namenye Sano Izumi ketika Ashiya kene ragut ke ape ntah(tak pasti).Sano ni jaguh lompat tinggi tau.Mase tengah selamatkan Ashiya tu,kaki Sano terluka sebab terkena pisau peragut tu.Oleh sebab tu,sejak hari tu,Sano dah putus asa nak lompat tinggi lagi.Die dah tak nak lompat tinggi lagi.

Jadi,Ashiya tu nak tengok Sano lompat tinggi semula.Die menyamar jadi lelaki lepastu masuk dalam sekolah asrama lelaki dimana Sano belajar.Mule mule tu susah la jugak nak menyamar jadi lelaki,tapi lame kelamaan,die jadi biase plak.Lepas tu,Ade seorang doktor dekat sekolah ni dah tahu yang Ashiya tu perempuan.Tapi die rahsiakan.

Nak tahu kisah selanjutnye?Pergi dekat http://asianrice.tv .Lepas tu die ade tulis region,tekan kat situ dan tekan Japanese.Tekan huruf "H" lepas tu cari cerite yang tajuknye Hana Kimi.Selamat mencuba!


Poyo gile sipnosis dekat atas tu.Hehe..Faham tak?Kalau tak faham sila buat buat faham :P


-*-*-*-*-*-*-


Itu lah ketiga tiga demam anis.Tiga sekali..Serentak plak tu.Parah..parah..Ok ok,masuk topik lain.

Tadi sekolah agama anis ade buat jamuan hari raya.Best sangat!Anis tak bawa kamera mase tu.Jadi pinjam kamera Farah.Nasib baik la setiap hari lepas sekolah agama,Farah datang rumah anis.Jadi bleh la tumpang upload gambar tu. :D
Gambar ni macam tak betul sikit.Yuni la tukang ambik gambar tu..

Suke gile la gambar ni.Ceh ceh..Farah poyo gile!(jangan marah)Tengok la sengihan Nuryn tu.Haha..


Ini budak budak darjah 4.Yang kanan pakai baju hijau tu adik Nuryn;Aizat.

Ini Ustazah Yusmaniza dengan Hafiz.

Ini budak budak lelaki kelas anis.Dari kiri:Aiman,Harith,Ilman dan Irfan

Kakak kakak darjah 6.

Hmm..banyak lagi gambar sebenarnye.Tapi malas la nak masukkan.Lagi pun tak ade yang unik pon.Harap harap la jamuan sekolah kebangsaan best macam ni.

Ni ade lagi satu.Saje nak buang mase.Mase tu anis pergi Giant.Beli barang dapur.Barang dapur??Anis beli barang dapur??Tak ade la.Anis ikut je.Bosan duduk rumah lame lame.

Lepastu anis ade jumpe coklat sedap..

Dalam die ade empat coklat je.2 bentuk seashell,2 bentuk kuda laut.Jadi,seorang satu la.Adik beradik anis kan ade empat.

Itu je lar..Gile panjang post ni.See ya!Bye!

Ini post paling gedik pernah anis buat. XP Dan..Congrats Kak Balqis sebab baru dapat adik.Comel adik akak!Photobucket

Friday, September 25, 2009

Pulang Sudah!

Wah..rindunye dekat komputer ni..Seminggu tak tekan keyboard.Seminggu tak picit mouse kuat kuat.Bile dah picit + tekan kuat kuat..Baru la rase puas!

Ok ok..macam mane raya?Best?
Err..tahun ni anis rase kurang meriah la..Dengan masalah H1N1 la..Macam macam!Anis rase tak best langsung raye tahun ni.Huhu..
MySpace

Percaya tak?Anis tak dapat duit raya LANGSUNG.Siyes ni...Seringgit pon tak de.Bukan diorang yang tak nak kasi..Tapi anis yang tak nak.Ok..sebenarnye ade yang tak kasi;die ingat anis ni dah besar sangat.Tinggi sangat ke anis ni? :P Tak sedih pun..Dah memang tak exited.Teringat pula mase kecik kecik dulu,pergi rumah orang semate mate nak dapat duit raya.Mase tu lawan dengan adik anis,sape yang dapat duit raya paling banyak.Ah..best nye kecik kecik dulu..

Isk.Susah sudah la..Nostalgia plak.Anis nak cerite banyak ni.Satu satu la ek?Ok..Kite mulakan!yeah! :P
MySpace

HARI TERAKHIR PUASA:


Hari terakhir tu..Grand gile makan..Mau tengok?

Amacam?Banyak tak?Itu tak kira lagi yang dekat dapur..Ade lagi..Haha..Makan sampai kembong perut tu..Ngeee..Sedap woo...Malangnye..anis tak amik gambar lauk sahur.Hehe..Macam la orang nak tengok ape die makan.Haha...

MySpace
Lauk banyak..Tak habis pun.Tapi tak buang ek..Simpan untuk esok.Tak elok membazir :D
MySpace
Lepas tu buat ketupat.Anis tak buat pon.Tak reti.So tolong tengok je la. :P

Dekat rumah opah(nenek anis)ade satu bunge ni.Lawa sangat!

Boleh letak air dalam die.Ntah ape name bunga ni.Lantak la


HARI RAYA PERTAMA:


Raya pertama..Melaram la!Tak de la lebih lebih.Tabur bedak dekat muke tu bagi anis dah kire MELARAM la kan?Hehe..Sebelum keluar pergi beraya..Kitorang amik gamba dulu..Banyak ni.Tapi anis masukkan sikit je la..Nanti banyak sangat,bosan plak kan?

ANIS!Itu la baju raya anis.Baju tu ade span dekat bahu.Tapi anis buang.Tak suke la ade span.Ape hal anis pakai tudung hitam?Hehe..malas la nak cari tudung sedondon.Kire ok la tu.. :P

Gambar family ku..Dari kiri barisan atas:Cik Zai,Ayah Li,Cik Yah,Ayah Mat,Cik Ina,Ummi Anis,dan Maksu
Dari kiri barisan tengah:Adin(abang anis)Ayah e(eja glamor woo)Ayah Tok(atuk),Opah(nenek),Ayah Cik,Baba(ayah anis)
Barisan kanak kanak ribena:Nurul,Ika(adik anis),Akmal(atas riba ika)Oya(adik anis jugak),Zaim,Akil,ANIS!
Gambar ni blur sikit


Ini ummi dengan baba.Ibu dengan ayah anis la ni.
Ini je la gambar yang nak dimasukkan.Yang lain semua same je..Dekat bawah pokok tu jugak :D



HARI RAYA KEDUA:

Sepupu anis yang dari Johor sampai.Suke sangat baju yang diorang pakai.Warne merah pastu kembang dekat bawah.Cantik!

Oh ye..sambil tengok cerite Senandung Si Dayang dan makan coklat.
MySpace
Sebelum cerite Senandung Si Dayang tu..Errm..tak ingat la cerita ape.
Sedap..Coklat tu hadiah hari jadi ika.hari jadi ika mase raya kedua tu la. 21 September.


RAYA KETIGA:

Ummi ngan Baba pergi Kelantan(kampung ayah anis)Anis dan adik beradik tinggal dekat rumah opah.

RAYA KEEMPAT DAN KELIMA:


Tak ingat ape yang berlaku..Hehe..
MySpace

RAYA KEENAM:

Ummi dan Baba datang ambik kitorang.Hari ni last day duduk rumah opah.Jadi anis ambik kesempatan tangkap gambar.

MySpace
Lepas tu kitorang ambik gambar arnab plak.
Ini along;sepupu anis yang datang dari Johor.Name die Ainur Rushdina.Umur die 9 tahun

Anak anak arnab tu..Comel!


Hmm..ok lah.Itu je yang anis nak kongsi.Panjang gile post kali ni.Mesti ramai yang tak bace sampai habis.Haha..Ok la...Bye!
MySpace
Along kate,die nak bawak balik 2 ekor arnab.Nak bela.Best la..Cube tengok video dekat bawah ni.Hehe..

video