Friday, September 25, 2009

Pulang Sudah!

Wah..rindunye dekat komputer ni..Seminggu tak tekan keyboard.Seminggu tak picit mouse kuat kuat.Bile dah picit + tekan kuat kuat..Baru la rase puas!

Ok ok..macam mane raya?Best?
Err..tahun ni anis rase kurang meriah la..Dengan masalah H1N1 la..Macam macam!Anis rase tak best langsung raye tahun ni.Huhu..
MySpace

Percaya tak?Anis tak dapat duit raya LANGSUNG.Siyes ni...Seringgit pon tak de.Bukan diorang yang tak nak kasi..Tapi anis yang tak nak.Ok..sebenarnye ade yang tak kasi;die ingat anis ni dah besar sangat.Tinggi sangat ke anis ni? :P Tak sedih pun..Dah memang tak exited.Teringat pula mase kecik kecik dulu,pergi rumah orang semate mate nak dapat duit raya.Mase tu lawan dengan adik anis,sape yang dapat duit raya paling banyak.Ah..best nye kecik kecik dulu..

Isk.Susah sudah la..Nostalgia plak.Anis nak cerite banyak ni.Satu satu la ek?Ok..Kite mulakan!yeah! :P
MySpace

HARI TERAKHIR PUASA:


Hari terakhir tu..Grand gile makan..Mau tengok?

Amacam?Banyak tak?Itu tak kira lagi yang dekat dapur..Ade lagi..Haha..Makan sampai kembong perut tu..Ngeee..Sedap woo...Malangnye..anis tak amik gambar lauk sahur.Hehe..Macam la orang nak tengok ape die makan.Haha...

MySpace
Lauk banyak..Tak habis pun.Tapi tak buang ek..Simpan untuk esok.Tak elok membazir :D
MySpace
Lepas tu buat ketupat.Anis tak buat pon.Tak reti.So tolong tengok je la. :P

Dekat rumah opah(nenek anis)ade satu bunge ni.Lawa sangat!

Boleh letak air dalam die.Ntah ape name bunga ni.Lantak la


HARI RAYA PERTAMA:


Raya pertama..Melaram la!Tak de la lebih lebih.Tabur bedak dekat muke tu bagi anis dah kire MELARAM la kan?Hehe..Sebelum keluar pergi beraya..Kitorang amik gamba dulu..Banyak ni.Tapi anis masukkan sikit je la..Nanti banyak sangat,bosan plak kan?

ANIS!Itu la baju raya anis.Baju tu ade span dekat bahu.Tapi anis buang.Tak suke la ade span.Ape hal anis pakai tudung hitam?Hehe..malas la nak cari tudung sedondon.Kire ok la tu.. :P

Gambar family ku..Dari kiri barisan atas:Cik Zai,Ayah Li,Cik Yah,Ayah Mat,Cik Ina,Ummi Anis,dan Maksu
Dari kiri barisan tengah:Adin(abang anis)Ayah e(eja glamor woo)Ayah Tok(atuk),Opah(nenek),Ayah Cik,Baba(ayah anis)
Barisan kanak kanak ribena:Nurul,Ika(adik anis),Akmal(atas riba ika)Oya(adik anis jugak),Zaim,Akil,ANIS!
Gambar ni blur sikit


Ini ummi dengan baba.Ibu dengan ayah anis la ni.
Ini je la gambar yang nak dimasukkan.Yang lain semua same je..Dekat bawah pokok tu jugak :D



HARI RAYA KEDUA:

Sepupu anis yang dari Johor sampai.Suke sangat baju yang diorang pakai.Warne merah pastu kembang dekat bawah.Cantik!

Oh ye..sambil tengok cerite Senandung Si Dayang dan makan coklat.
MySpace
Sebelum cerite Senandung Si Dayang tu..Errm..tak ingat la cerita ape.
Sedap..Coklat tu hadiah hari jadi ika.hari jadi ika mase raya kedua tu la. 21 September.


RAYA KETIGA:

Ummi ngan Baba pergi Kelantan(kampung ayah anis)Anis dan adik beradik tinggal dekat rumah opah.

RAYA KEEMPAT DAN KELIMA:


Tak ingat ape yang berlaku..Hehe..
MySpace

RAYA KEENAM:

Ummi dan Baba datang ambik kitorang.Hari ni last day duduk rumah opah.Jadi anis ambik kesempatan tangkap gambar.

MySpace
Lepas tu kitorang ambik gambar arnab plak.
Ini along;sepupu anis yang datang dari Johor.Name die Ainur Rushdina.Umur die 9 tahun

Anak anak arnab tu..Comel!


Hmm..ok lah.Itu je yang anis nak kongsi.Panjang gile post kali ni.Mesti ramai yang tak bace sampai habis.Haha..Ok la...Bye!
MySpace
Along kate,die nak bawak balik 2 ekor arnab.Nak bela.Best la..Cube tengok video dekat bawah ni.Hehe..

video

1 onigiri:

m6i@6ixthsense_tirta said...

anis,, nasib kiter same gakla...ase mak cik tu die tak kasi aku duit raye bab dier ingat aku dah besau..huhuhu..tapi aku dah ade RM42.oo jer..skitnyer..x pela tapi raye aku ni penoh dgn kejutan n kegembiraan.hehehe