Tuesday, October 20, 2009

ABC!

Sebelum mula post,jom same same nyanyi lagu ABC.
A B C D E F G, H I J K L M N O P..Q R S, T U V, W X, Y and Z. Now I know the ABC..err..lupe lirik la :P


Sape yang ingat lirik ABC tu,angkat kaki tangan!Hehe..

Baik lah..(eceh!)Post kali ni bukan fasal huruf ABC tu.Ini adelah makanan.ABC.U know?ABC :P Singkatan kepade

A=air
B=batu
C=campur

Ish!Buat ape nak terangkan?Orang lain semua tahu. Ape la..

Macam ni..mase tu ummi anis pergi beli ABC.itu pon nak kecoh?Tak tau la dekat mane.Bawak balik rumah..Kebetulan mase tu dekat rumah ade kulit tembikai berlobang kosong(orang rumah anis tak suke makan tembikai potong.Suke korek korek isi gune sudu :D) Siyes la,memang kosong gile.Boleh buat topi. :D
Jadi kitorang pon letak la ABC tu dalam kulit tembikai tu.Bile letak dalam kulit tembikai tu,rase macam lagi sedap padahal rase same jeTengok dalam tembikai tu.Tepi tepi die ade lagi sikit isi(tadi tipu je kate kosong gile :P)Cet cet,nampak jari ummi tengah bukak kotak kek.Kek?Kek ape?Besday?Bukanlah..Kek saje saje je..Teringin nak makan.

Cerita Tambahan:

Pada suatu hari..(ceh ceh!)

Ustazah suroh bawak salinan surat beranak.Untuk UPKK katenye.Jadi,anis photostet(betul ke eja gini?huhu)sendiri.Dah sudah photostet tu,bace bace la sikit surat beranak sendiri.Tangan letak atas photostet tu.Ingatkan dah tutup switch,die photostet tapak tangan anis.Alamak membazir ink nye..Haha..klik untuk tengok ape yang anis tulis.kalau nampak la

Jepun:

What the hek with jepon? :P
Sekarang anis tengah tengok cerite Atashinchi No Danshi.Geram nye!Banyak episode yang tak boleh tengok!Geram!Geram!Geram!
BTW,tengok la cite tu.Kelakar sangat!
Kene jadi mak.Haha..
Kalau nak tengok
tengok la dekat
http://asianrice.tv
http://dramacrazy.net
http://mysoju.com

PENUTUP:

Cerite utama dan cerita tambahan dah habis.Ape lagi?Say bye bye la. :D
Bye!!
Thanks Kak Fatimah sebab ajak pi makan makan kat umah akak!Insya-Allah saye datang :)


5 onigiri:

Tyka said...

wah..tyka teringin nak rase
hu3x laen kali ajak yerp
(dengan muke tak tau malu)
ho3x anyway tyka baru tengok sket
cerite Atashinchi No Danshi
tu.ho3x sebok study namenyer
he3x
and lagi satu..tyka tengah curi2x on9 skarang nie hi3x

Anis Farzana said...

hehe..
rase ABC tu same je.
cume rase cam best makan dalam kulit lembikai ;D
kelakar cite atashinchi no danshi tu.tapi banyak episode x leh tengok. X(

Tyka said...

aah..nanti lepas abes pekse tyka nak beli cd dye kat KL
sebab kat johor cd tu keluar taun depan hi3x

Anis Farzana said...

ade jual ek CD die?dekat mane?
nak beli jugakk..dekat internet tak banyak episode (T_T)

benacomey said...

yang kat atas taktaw..tapi mcm tulis 'surat beranak'..btol ek??